Уз свесрдну подршку општине, Центар за образовање и развој „Мионица“ организовао  је Школу гимнастике у Хали спортова која је почела са часовима 05.10.2020. године.

Рад гимнастичке секције заснован је на принципу спортске и корективне гимнастике. Спортска гимнастика-је састављена од техничких елемената који су заступљени у школском програму и плановима министарства просвете .Садржи елементе вежби на тлу-партерна и вежби на справама и реквизитима.

Корективна гимнастика је такође заступљена у школском програму а вежбе су искључиво превентивног карактера и служе за отклањање телесних деформитета а пре свега кичме-сколиоза, кифоза, лордоза.

Концепција тренинга је идентична  концепцији класичног школског часа у трајању од 45 мин. са својим уводним, главним и завршним делом. Због новонастале ситуације изазване корона вирусом и свих превентивних мера које су прописане, одржавају се блок часови у периоду од 12:30 до 13:30 часова(два пута по 30 минута са паузом) и то сваког понедељка, среде и петка.

Присуство игре у сваком делу, час чини прилагођен рад млађем школском узрасту од првог до четвртог разреда, а сама гимнастика доприноси развоју опште моторике као и физичких способности: гипкост, равнотежа, снага.

Тренер школе гимнастике је Предраг Старчевић, професор физичког васпитања.

About the Author

By Chill / Administrator, bbp_keymaster on окт 13, 2020

GIVE A REPLY