Шампионке из Јагодине освојиле су једини трофеј који им је недостајао у клупским витринама. После две шампионске титуле и два освојена Купа Србије, на ред је дошао и трофеј Супер Купа освојен убедљиво победом над Бекаментом Буковичком Бањом 26:16 (11:9).

ЈАГОДИНА – БЕКАМЕНТ ББ 26:16 (11:9)
Мионица
ЈАГОДИНА: Аџић, Каитовић 1, Жижић, Сивчев, Нишавић 2, Агбаба 1, Татар 5, Булатовић, Илић, Јовановић 2, Ашанин, Ђурашиновић, Глишовић 4, Стојановић, Гојковић 9, Степановић 2
БЕКАМЕНТ ББ: Атанасковић 3, Радојичић,  Прековић 6, Степановић 1, Радоичић 1, Станојловић, Симић, Станић, Рајовић 2, Грбић, Агатуновић, Томић 3, Нићифоровић, Радуловић, Качаревић
СЕМАФОР: 3:4 (10.) 8:6 (21.) 10:8 (26.) 15:10 (36.) 20:12 (46.) 23:15 (56.)

После изједначеног првог полувремена, одбрана тима тренера Драгана Маркова је била пресудни фактор у наставку. Затворе су Нишавић, Татари другарице пут ка голу Јелене Ђурашиновић, а лаки голови из контре ређали су се један за другим све до 20:12 у 46. минуту када је затражен тајм-аут. 

Foto: mionica.rs

На терену се ништа није променило, Јагодинке су наставиле да доминирају све до последњег минута. У победничком тиму била је распуцана искусна Јелена Гојковић са девет голова, која је понела и титулу играчице утакмице.

– Освојили смо једини трофеј који нам недостаје. Лепа је ово манифестација, добра такмичарска утакмица. Мало и нереалан резултат на крају Заслужена победа, мало нам је и дужа клупа. На почетку смо сезоне, озбиљност мора да остане, настављамо даље. Одбрана је пресудила. Били смо стегнути у првом полувремену. На томе ћемо радити у наредном периоду – рекао је тренер Јагодинки, Драган Марков.

– Данас је Јагодина била боља. Знатно смо ослабљене изостанком Катарине Степановић. Држали смо се прво полувреме, честитке Јагодини, има већи фонд играча. Спремније су, раније су почеле да тренирају, а на нама је да наставимо да радимо и будемо бољи у наставку сезоне – рекао је тренер Бекамента ББ Саша Бошковић.

Izvor: https://rss.org.rs/#vest:11989

About the Author

By Chill / Administrator, bbp_keymaster on сеп 18, 2019

GIVE A REPLY