• null

    Аутоматске прскалице на фудбалском терену

До краја седмице биће завршени радови на постављању аутоматског система за заливање фудбалског терена на Стадиону крај Рибнице у Мионици, чије одржавање је у надлежности овдашњег Спортског центра. Пројекат финансирају општина Мионица и мионички Спортски центар, а његовим завршетком биће решен проблем равномерног заливања у сушним периодима године фудбалског терена на којем своје утакмице играју све селекције мионичких фудбалских клубова „Рибница“ и „Војводе“.

Аутоматским заливањем ће бити обухваћен комплетан травнати појас унутар игралишта. Распршивачи и компоненте које су произведене у Италији монтиране су испод травнате површине и имају гумене прекривке, тако да не ометају спортисте и не представљају сметњу за одржавање травњака.Тело распршивача се подиже под притиском воде, а након затварања вентила, односно пада притиска у систему, враћа се испод површине у кућиште. Распршивачи имају могућност подешавања угла прскања, а очекује се да ће већ за десетак дана мионички фудбалери моћи да дочекују своје ривале у много бољим условима на „умивеној“ травнатој подлози .

Приметне су и друге лепе новине на Стадиону крај Рибнице, које су плод активности локалне самоуправе, Спортског центра и управа ФК „Рибница“ и ФК „Војводе“. Набављена је нова пумпа за заливање, постављене су нове мреже иза голова, замењена је ограда рестриктивног простора Стадиона, извршено је кречење, постављање додатног осветљења, уређење просторија, као и прилаза објекту где су смештене свлачионице.

About the Author

By Chill / Administrator, bbp_keymaster on сеп 25, 2020

GIVE A REPLY